čtvrtek 31. března 2011

5 švédských nej..


H&M - jistě mi dáte za pravdu, že toto je jeden z obchodů, kde si vybere snad každá z nás. Velice populární řetězec oblečení, kde můžete sehnat neutrální kousky šatníku, ale i ty trendové. Velikou výhodou je, že tento módní řetězec vytváří také limitované kolekce oblečení, které se inspirují světovými značkami vysokého módního průmyslu (nebo je jimi oblečení i navrhováno). Ale osobně jsem zastáncem toho, nakupovat i jinde a oblečení kombinovat. Někdy je totiž až velice jednoduché na ulici rozeznat lidi, kteří jsou z H&M oblečení od hlavy až k patě a u těch se pak jen těžko pozná osobitý styl.


IKEA - další řetězec pocházející ze Švédska. Naprosto revoluční, co se týče domácího montování nábytku, ale i jeho rychlé dostupnosti. Obvykle, když zařizujeme byt, tak potřebujeme vybavení koupit, co nejrychleji a toto je opravdu rychlý způsob obstarání výbavy bytu. Dají se tu sehnat jak dražší tak také levnější variace pro začínající bydlení a ceny jsou příznivé. I v případě Ikei se však vyplatí kombinovat s něčím odlišným, jiné doplňky atd. Velice efektní může být také renovace starého nábytku (zrovna se na jednu chystám, ale bude to trvat trochu déle, což je právě nevýhodou renovace). 


ABBA - opravdu nestárnoucí písně. Ne, že bych je musela poslouchat každý den, ale čas od času si s nimi ráda i zazpívám (třeba v autě, tam mě nikdo neslyší, zpívat opravdu neumím, jiné místo tedy není:D) 


ABSOLUT VODKA - každý s ní máte zřejmě své zkušenosti. Mě baví také její nápadité obaly a variace..


VOLVO C30 - auto přesně pro ženu. Malé a designově zajímavé..



Švédských nej jistě není jen pět. Sama bych věděla o více věcech. Některé z nich však nejsou vhodné k prezentování sem a jiné až tak zajímavé... Za zmínku však rozhodně ještě stojí ŠVÉDSKÉ STOLY, které má z nás rád jistě každý:) Do popředí se poslední dobou také dostává švédská kuchyně (jistě znáte z Ikei;)) 
Z věcí, které jsem uvedla, mám ráda vše, ale povětšinou s tvrzením "všeho s mírou"...

Jak pohlížíte vy, na to, co nám Švédsko přináší? Jste zastánci nebo spíše odpůrci?

Žádné komentáře:

Okomentovat