středa 16. března 2011

GEF - vernisáž


Dnes jsem byla na vernisáži ve své oblíbené galerii Emila Filly. Výstava zahrnuje především konceptuální umění, kterého je teď všude opravdu hodně. Zaměřena je především na smazávání sociálních a rasových rozdílů. To dokazuje mimo jiné přemírou workshopů, které od zítřka začnou. Celkový dojem z výstavy je zatím rozporuplný. Kdo již byl na nějaké vernisáži jistě ví, že je to spíše společenská akce a povětšinou je zapotřebí jít do daného výstavního prostoru ještě jednou a v klidu si vše projít. Takže hned zítra to nebude jinak ani u mě... 

Plakáty, které si mohl každý odnést domů. Také jeden mám, je úžasně barevný a stále je na něm, co objevovat.



Tašky, sloužící k jednomu z workshopů. Každá obsahuje brožuru s úkoly (které je zapotřebí vyplnit  v rámci plnění workshopu), mapu oblasti ve které se úkoly nacházejí a svačinu na posilněnou. Po úspěšném dokončení dostanete i tuto barevnou bavlněnou tašku.


Zástěry malované dětmi. V rámci smazávání rasových rozdílů je tu prezentovaný nejjednodušší způsob. A to ukázat jinou kuchyni a tím se přiblížit jiné komunitě (výstava je zaměřena především na problém s diskriminací romů), v tomto případě tedy tu romskou. Je to také jeden z workshopů, můžete se učit vařit (posléze také ochutnat:)) romskou kuchyni pod vedením romských lektorů. Co se týče jídla, myslím, že je každý zvědavý:)


foto Nikol

Žádné komentáře:

Okomentovat